A

Airconditioning: Warmtepomp lucht/lucht

Wandunit

Diamond wandunit

Aangepaste luchtuitblaas dankzij ‘Double flap’
De tweevoudige uitblaaslamellen sturen verschillende luchtstromen aan, in twee richtingen. Iedere uitblaas werkt afzonderlijk, waardoor een betere verspreiding van de lucht mogelijk is of waardoor één toestel twee verschillende zones kan opwarmen.

Directe of indirecte luchtuitblaas
De 3D I See Sensor detecteert de aanwezigheid van personen en kan deze ook in de ruimte lokaliseren. Het is dus mogelijk om de luchtuitblaas op twee manieren te regelen via de afstandsbediening:

 • Directe luchtuitblaas, waarbij het toestel zich rechtstreeks op de persoon richt
 • Indirecte luchtuitblaas, waarbij de persoon zelf vermeden wordt.

Wanneer er zich meerdere personen in de kamer bevinden, past het toestel zijn luchtstromen aan om zoveel mogelijk te voldoen aan de gekozen instelling.

Plasma Quad Plus filter
De Plasma Quad Plus filter werkt als een elektrisch gordijn, dat door ontlading de bacteriën en virussen in de vervuilde omgevingslucht onschadelijk maakt.
Naast bacteriën, virussen, allergenen en stof elimineert de Plasma Quad Plus ook zeer effectief schimmels en rondzwevende extreem kleine deeltjes kleiner dan 2,5μm. (1μm = 1/1000 van 1mm).
Deze uiterst kleine deeltjes (1/30 van een haardikte) komen snel in onze longen binnen via uitlaatgassen, industriële rook en sigarettenrook en veroorzaken gezondheidsproblemen.
Dankzij de Plasma Quad Plus filter worden ook deze microscopisch kleine deeltjes geëlimineerd.

Een homogene temperatuur over de volledige ruimte
De 3D i-see sensor deelt elke kamer op in acht niveaus die telkens in 94 segmenten worden opgesplitst. Zo meet hij in totaal 752 temperatuurpunten driedimensioneel en reageert hij op veranderingen. Het toestel is voortdurend op zoek naar de aanwezigheid van personen in de ruimte en kan deze ook lokaliseren.
Deze unit laat energiebesparing toe door de ingestelde temperatuur automatisch aan te passen zodra niemand meer gedetecteerd wordt in de ruimte (+/- 2°C). Wanneer iemand de kamer terug binnenkomt, wordt de basis ingestelde temperatuur opnieuw aangehouden.

Wandunit MSZ-LN

 • De MSZ-LN wandunits werden speciaal ontwikkeld voor unieke en stijlvolle interieurs
 • Ze zijn beschikbaar in 4 verschillende varianten: Ruby Red, Onyx Black, Pearl White en Natural White
 • De units worden vergezeld van even luxueuze bedieningen, in dezelfde kleuren en uitvoering als de units
 • De officiële Wi-Fi interface die vereist is om gebruik te maken van de cloudgebaseerde bediening MELCloud, is bij deze nieuwe wandunit standaard ingebouwd
 • SCOP tot 5,2 en SEER tot 10,5
 • Energie-efficiëntieklasse tot A+++/A+++

Design wandunit

Techniek in zijn mooiste vorm
De MSZ-EF wandunits passen perfect in elk modern interieur. En omdat ze in drie kleuren verkrijgbaar zijn, vormen ze steeds een harmonieus geheel met de ruimte waarin ze zijn opgesteld. De gestroomlijnde wandunits stralen raffinement en kwaliteit uit.
Het toestel combineert Japanse hoogstaande techniek met de eisen van de Europese markt. Door de compacte afmetingen, het indrukwekkend lage verbruik en de uitmuntende prestaties zorgen ze voor een maximum aan plaats- en energiebesparing.

Functies zien en voelen
De vlakke en symmetrische look blijft ook tijdens gebruik behouden. De enige waar te nemen optische verandering is het openen en sluiten van de lamellen bij het in- en uitschakelen.
Alle design wandunits hebben een eenvoudig design en zijn uitgerust met een intelligente afstandsbediening. De handige weektimer slaat het persoonlijk gewenste klimaat op en zorgt voor een energiebesparende werking.

Wandunit MSZ-EF

 • Geruisloze werking met slechts 21 dB(A) bij de modellen voor de klimatisatie van kleine en middelgrote ruimten tot 3,5 kW
 • De nano-platinum filter zorgt voor een zeer hoge luchtzuivering die geuren, bacteriën en allergenen effectief uit de kamerlucht filtert
 • Infrarood afstandsbediening met weektimerfunctie
 • SCOP tot 4,7 en SEER tot 8,5
 • Energie-efficiëntieklasse tot A++/A+++

Compacte wandunit

De compacte wandunit is geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. Dankzij de compacte afmetingen sluit het apparaat naadloos aan op elk interieur.

Weergave energieverbruik

 • Wordt de binnenunit met WiFi-adapter MAC-567IF-E uitgerust, dan wordt in MelCloud het energieverbruik weergegeven

Horizontale luchtuitblaas

 • Zorgt voor een zeer comfortabele luchtverdeling, vooral in de koelmodus

Nachtmodus

 • De nieuwe comfortfunctie nachtmodus verlaagt automatisch het geluidsniveau van de buitenunit met -3dB(A). Daarnaast wordt de led op de binnenunit gedeactiveerd en wordt de bedieningspieptoon van de afstandsbediening gedempt

Zilverionenfilter

 • De zilverionentechnologie zorgt voor een intensieve luchtreiniging die geuren, bacteriën en allergenen effectief uit de kamerlucht filtert. De efficiëntie van de filter blijft ook behouden na volledige reiniging van de filter

i-save

 • Bewaart de voorkeurstand

Flexibel

 • Verkrijgbaar met koelvermogen van 1,5 kW bij multisplit
 • Eenvoudige montage boven een deuropening

Wandunit MSZ-AP

 • SCOP tot 4,8 / SEER tot 8,6
 • Energie-efficiëntieklasse tot A++ / A+++
 • Geluidsniveau vanaf 19 dB(A)
 • Infraroodafstandsbediening met weektimerfunctie inbegrepen

Vloerunit

Efficiënte, stille vloerunit

De vloerunit is flexibel wat de installatie betreft en oriënteert de luchtstromen naar wens voor optimaal comfort en efficiëntie.

Aanpassen aan uw inrichting
De MFZ-KJ kan op drie verschillende manieren worden geïnstalleerd en zich op die manier aan de inrichting van uw woning en aan uw voorkeuren aanpassen.

Meer comfort dankzij de oriëntatie van de luchtstromen

Verwarmingsmodus
In de verwarmingsmodus is de oriëntatie van de luchtstromen geoptimaliseerd, waardoor de MFZ-KJ vloerunit u een perfect comfort biedt. Daarbij wordt de lucht in de kamer gelijktijdig naar boven en naar onderen verspreid. Door die verspreiding ontstaat een homogene temperatuur in de volledige kamer en wordt een ideaal comfortniveau gegarandeerd.

Koelmodus
In de koelmodus blaast de MFZ-KJ vloerunit in de kamer alleen naar boven. Doordat frissere lucht van nature uit ‘zwaarder’ is dan de omgevingslucht, zakt de uitgeblazen lucht en vermengt ze zich op die manier met de omgevingslucht. Die verspreiding van de lucht leidt tot een aangename en efficiënte afkoeling van de kamer.

Snelle verwarmingsmodus
Met behulp van deze modus kan de temperatuur van de kamer versneld worden opgevoerd. De vloerunit past bij het opstarten de stand van zijn uitblaaslamellen aan, om een deel van zijn uitgeblazen lucht opnieuw op te warmen. Zo zorgt deze unieke functie ervoor dat de uitgeblazen lucht
sneller een hogere temperatuur bereikt en de kamer dus in een korte tijdspanne wordt verwarmd.

Vloerunit MFZ-KT

 • De stilste vloerunit op de markt met een geluidsniveau van slechts 19 dB(A) in koelmodus (2,5kW)
 • De MFZ-reeks heeft de stilste vloerunit op de markt met een geluidsniveau van slechts 19 dB(A) in koelmodus (2,5 en 3,5 kW)
 • De vloerunit kan op drie manieren geïnstalleerd worden
 • Infrarood afstandsbediening met weektimerfunctie
 • De combinatie haalt een SCOP tot 4,4 en een SEER tot 8,5
 • Energie-efficiëntieklasse tot A+/A+++

Cassette unit

Opvallend onopvallend

De SLZ-M 4-weg cassette units zijn speciaal ontworpen voor inbouw in een systeemplafond met 60×60 cm plafondplaten en worden afgewerkt met een uiterst dun decoratierooster van slechts 1 cm dikte. De inbouwhoogte van amper 24,5 cm maakt toepassing mogelijk in ruimtes met een zeer lage plafondhoogte. Dit vereenvoudigt de installatie, vooral in bestaande gebouwen.

Horizontale luchtstroom
De luchtstroom is instelbaar in zes verschillende uitblaashoeken. In horizontale stand wordt de lucht tochtvrij de ruimte ingeblazen.

Optionele 3D I-see sensor
De 3D I-see sensor detecteert het aantal personen in de kamer en past de regeling overeenkomstig aan. Zijn er weinig personen in de kamer, dan wordt de afgegeven koelcapaciteit automatisch verlaagd om een nog efficiëntere werking te bekomen. Bij een continue afwezigheid van personen kan de unit overschakelen naar een energiebesparende mode. Afhankelijk van de instelling wordt de unit ook uitgeschakeld. Zodra een persoon de kamer betreedt, wordt de luchtuitblaas automatisch aangepast aan uw smaak.

Cassette unit SLZ-M

 • Op maat voor systeemplafond 60 x 60
 • Zes verschillende uitblaashoeken
 • SCOP tot 4,3 en SEER tot 6,7
 • Energie-efficiëntieklasse tot A+/A++

Driedimensionale klimatisering

De MLZ-KP één-weg cassette unit past perfect in een vals plafond met beperkte inbouwhoogte dankzij het compacte ontwerp. Bovendien is deze één-weg cassette unit ook helemaal niet breed waardoor ze bijvoorbeeld tussen twee draagbalken van een plafond past.

De uitblaaskleppen bewegen automatisch op en neer voor een natuurlijke en comfortabele luchtstroom. Maar u kunt er voor kiezen de horizontale of verticale uitblaasrichting naar wens vast zetten. Wanneer de binnenunit wordt uitgezet, sluiten de uitblaaskleppen automatisch.

Ook de luchtstroom past zich automatisch aan de koel- of verwarmingsvraag aan.

Cassette unit MLZ-KP

 • Inbouwhoogte van slechts 185 mm
 • Zeer goede luchtverdeling dankzij 3D-uitblaaspatroon
 • Infrarood afstandsbediening inbegrepen
 • SCOP tot 4,6 en SEER tot 7,0
 • Energie-efficiëntieklasse tot A++/A++

Kanaalunit

Onzichbare klimatisatie

Kanaalunits worden helemaal uit het zicht gemonteerd. Door luchtroosters en/of luchtkanalen wordt de geconditioneerde lucht in de diverse ruimten gebracht.
De posities van de roosters zijn flexibel naar de wens en het budget van de klant. Tevens kunnen de roosters in de kleur en stijl van de desbetreffende ruimte gekozen worden.

Ideaal voor vals plafond
Met een hoogte van slechts 200 mm, is deze kanaalunit uiterst geschikt voor installatie in een vals plafond.

Kanaalunit SEZ-M

 • Compacte afmetingen en lage inbouwhoogte (200m)
 • Uitgebreide keuze in externe statistische druk
 • Optionele bedrade afstandsbediening met weektimer
 • SCOP tot 4,2 en SEER tot 6,0
 • Energie-efficiëntieklasse tot A+/A+